27 September 2012

Det märks verkligen att hösten är här nu. Jag är trött och typ, deppig. Allt känns grått och trist och det regnar nästan hela tiden. Det ända postiva jag kan hitta med hösten är de otroligt fina färgerna på träden.
 
Min vän Linn va här förra veckan och jag har sen en tid tillbaka haft en fotoidé i huvudet och hon ska få agera modell. Kommer bli asbra! Nu har hon dock fått ett jobb, eller hon är extrapersonal, så jag vet inte när vi ska hinna. Hoppas de blir innan löven dör iaf.. Problem är till för att lösas, right.
 
Annars händer det inte så mycket.. Ska iväg och sola med Peter efter han har slutat jobba och så ska jag väl laga mat med..
 
xoxo, Madde

25 September 2012

Har under ett par dagar nu, haft rätt mycket tankar om livet. Ibland känns de dom om de är ett spel, typ simsspel och andra dagar vill man bara stänga av spelet och bara vara.
Min mormor som gick bort i februari i år, har alltid varit en stor del av mitt liv och hon var alltid en man kunde ringa till bara för att prata och fråga om råd om man va sjuk osv. och de jobbiagste, för mig, är inte få höra hennes röst igen. Jag hann aldrig få ett riktigt avslut med henne, då hon bodde utanför Göteborg och jag i Kristianstad i skåne. Sista gången jag såg henne var 17 juli 2011 och hon gick bort 3 feburari 2012. Jag vet att hon har de bra nu och jag vet om att hon slipper ha ont, men de sårar ändå och det kommer de väl alltid att göra.
 
Det är helt sjukt hur mycket man kan sakna någon. Hon har ju ändå varit en såpass stor del av våra liv för så länge att hon alltid skulle finnas där. Man tog, på nåt sätt, det för givet fast man vet att vi alla ska den vägen vandra.
Jag har sagt detta innan och jag kommer säkert säga de igen.. Jag önskar att himlen hade en telefon, då hade jag ringt varje dag. kosta vad de kosta vill.
Jag känner mig så... tom. Saknaden kommer alltid finnas där och ena dagen är vi här helt ovetandes om vi får se morgondagen. Vad som helst kan hända inom loppet av 1 sekund och bara det är otroligt läskigt.
 
Tankarna bara flyter omkring men jag får inte riktigt grepp om dem. Det är så mycket jag vill skriva, men jag vet inte vart jag ska börja.
Jag har ett bra liv, jag är nöjd. Jag har en sambo som förgyller min vardag, som älskar mig precis som jag är, jag har en mamma som alltid finns till hands som älskar mig villkorslöst och syskon som gör mitt liv så mycket bättre.
Men jag vill ändå nåt mer.
 
Jag har ju sjungt i större delen av mitt liv, och har alltid älskat det men de senaste åren har de försvunnit. Jag saknar de, de va ju så jag fick ut mina känslor innan. Min sambo har aldrig hört mig sjunga ordentligt, bara till någon bra låt när vi åker bil någonstans, men jag vet att jag kan men jag vågar inte. Rädd för att misslyckas. Men jag vill våga ta chansen igen, jag vill få ut mina känslor genom sången. Jag sjunger mycket till låtar när jag är ensam hemma och när jag cyklar någonstans (sjunger ju inte högt när jag cyklar). jag sjöng i skolkören när jag gick i mellanstadiet men efter de slutade jag, jag vet inte varför.
Funderar på om jag ska börja igen. Finns ju faktiskt folk som tycker jag kan sjunga, och de har verkligen hört mig ta tonerna oxå.  Får helt enkelt börja här hemma och ta de step by step tills jag är redo att sjunga inför min sambo.
 
Nu har jag delat med mig av dagens tankar och känslor.
xoxo
 

Finally friday!

Goddag!
Sitter med en tjock filt i soffan med nytvättat hår och en jobbig huvudvärk.
På tv visas bygglov men jag halvkollar samtidigt som jag kollar Facebook, läser bloggar och uppdaterar här.
Fredag idag, vilket innebär helg. Ska bli skönt att umgås med Peter fast jag precis fick reda på att han systersöner kommer imorgon och då ska de köra gokart. Vet inte om jag ska följa med och köra eller bara följa med och fota lite. Though dission.
Peter slutar tidigare från jobbet idag och när han kommer hem ska vi ta vårt tvrumsbord med upp till Mjönäs, där hans pappa bor, för att slipa, grundmåla och sen måla svart/vitt. Döde flesta av våra möbler är ju svarta och sen har vi ju vita väggar så de kan nog bli snyggt.
Bilder kommer såklart!

Nej nu ska jag borsta och föna håret!
Trevlig helg, puss


I don´t wanna dance, dance with you, baby nomore.

Här har vi varit effektiva idag, eller iaf större delen av den.
Gik upp strax innan 7 imorse för att tvätta 7-10 sen tänkte jag städa men började blöda näsblod så fick lugna mig lite. Efter en stund blev jag sjukt trött och gick in i sängen för att sova och vaknade för ca 1½ timme sen.
Nu är jag i full gång, och har precis diskat klart och tar en liiiten paus för jag att jag blev så bloggsugen. So here I am.
 
Ska sätta igång itunes igen och fortsätta städa.
Puss♥
Me & my best friend, Linn ♥

Just one of those days.

Idag är en dag som började bra men är nu fylld av ångest och jag känner bara för att krypa ner under täcket och försvinna. Jag har så mycket och så många som gör mitt liv värt att leva, men på något sätt är jag expert på att putta undan allt de positiva och dra fram de lilla negativa istället. Jag är, tyvärr, en av de som ser de negativa innan de positiva.
 
I större delen av mitt liv har jag hört att allt dumt som sker är mitt fel. Jag har alltid, whatever it is, fel. No matter what it is. Jag är inte rädd för att gråta, tvärtom. Dock skulle jag inte sitta mitt inne i stan och storböla, men jag är inte rädd att visa mina känslor, vilket inte alla kan hantera.
Jag bedöms oftast som svag, omogen och löjlig när jag försöker hantera min ångest. De flesta som dömmer mig vet inte ens varför jag har ångest.
 
Det är inte ofta jag har såna här dagar - längre. Innan kunde de vara 5-6 dagar i veckan där jag bara låg och grät av ingen som helst anledning. Givetvis har jag fått tabletter mot min ångest och gått hos en psykolog, vilket faktiskt har hjälpt. Jag måste erkänna att jag var väldigt emot psykologer och liknande innan min pappa lurade dit mig och hon faktiskt fick mig att känna mig bättre än jag gjorde innan jag kom dit.Hon har lärt mig hur jag ska göra för att "bota" ångesten, vilket jag är otroligt tacksam för.
 
Nu är de säkert 4 år sen jag var hos henne sist och jag har inte alls känt mig i behov av att träffa henne mer än 2-3 gånger men då har hon varit fullbokad flera månader framåt så då har de inte blivit av bara.
 
Nu känns allt bättre när jag har fått avreagera mig här.
 
Och var inte rädda att fråga mig om ni undrar något.
Jag svarar mer än gärna på era frågor!
 
Puss ♥

Uppe långt före tuppen

Godmorgon, en väldigt tidig sådan oxå.
Har inventering på jobbet idag så har varit vaken sen 04:00. Är inte alls så trött som jag trodde jag skulle vara, så de är ju bra.
Igår va jag ledig och tog de bara lugnt hela dagen sen på kvällen va jag iväg en snabb sväng. Vad som hände får ni veta en annan gång.
Är faktiskt redan klar för jobbet så ska glo på tvn en stund till innan jag väcker Peter, sen är de dags för mig att bege mig mot jobbet!
Ha en bra dag, puss!


10 September 2012






Godmorgon! Dags för jobb igen. Har ju bara till fredag sen är de ju dags att söka nytt. Tyvärr, för jag trivs jättebra, men what to do..
 
Ska dags plocka ihop lite frukost och så, sen ska jag cykla mot jobbet.
Ha nu en bra dag så hörs vi när jag kommer hem :)
Pusspuss

Slapp söndag

Hej!
Söndag idag och jag har bara slappat heeela dagen. Har vilat upp ordentligt nu när de är jobb som gäller imorgon. Har bara legat i soffan och slöat framför tvn i min ensamhet då peter har haft en "bror och mamma" dag idag. Så nu är de inne i stan för att kolla på Hamilton 2. De ville att jag skulle följa med men jag tycker verkligen inte om Persbrandt så jag sa att de tre kunde få ha en heldag, då de inte är allt för ofta de händer. Så Peter är väl hemma vid 233 -23:30 kanske och då blir de sängen för imorgon blir de jobb. Har bara denna veckan kvar sen är jag utan jobb igen men en erfarenhet rikare! :)

Nu ska jag fortsätta slappa i min ensamhet, pusspuss

Engaged ♥



 
♥ Så, idag har jag och min kärlek, äntligen, förlovat oss. Datumet är egentligen från och med måndag men orka vänta när man har redan har ringarna hemma. Anledningen att de egentligen skulle bli på måndag är för att vi firar 2,5 år tillsammans då :) ♥

6 september 2012





Godmorgon!
Är uppe pga att min vän Fanny snart kommer och plockar upp mig.
Ska ju åka med henne hela dagen.
 
Efter Peters innebandyträning igår, kom hans vän Daniel hit och spelade lite xbox.
Själv satt jag vid facebook och msn. Tog kontakt med en gammal kompis som jag va som syster med för ca 3 år sen. Sen flyttade hon och vi tappade kontakten pga av några anledningar. Men fick pratat ut och jag berättade för henne om våra vänners tragiska bortgång i söndags morse.
Kan inte riktigt fatta att de verkligen är bort. att allt bara kan gå så fort. På ett sätt är de ju bra, men nu i efterhand ångrar man ju saker man sagt och gjort, men så är de alltid. Vi tappade varann, men de kommer alltid finnas inom mig, även om de låter sjukt.
 
Döden är läskig, och inget jag ser fram emot. Fast jag tror på ett liv efter detta. Ett, för kanske många, ett bättre liv, med mindre drama och problem. Där de som lämnat oss hamnar och mår bra av att träffa andra som lämnade oss för länge sen. Där de oxå hjälper oss, fast vi kanske inte lägger märkte till de.
 
Ibland känner jag bara hur mycket jag vill ringa min mormor. Berätta om vad som händer i mitt liv och bara höra hennes röst, hennes trygga röst. Hon brukar faktiskt komma i mina drömmar där jag berättar för henne hur mycket jag saknar henne och allt mellan himmel och jord.
Saknar henne så otroligt mycket!
 
Nu har jag tyvärr inte tid att sitta här längre.
Hörs ikväll, puss!

Miss cleaninglady here!

Spotted! Haha, tönten kommer fram igen ;). Nää, men tänkte bara kolla in och skriva lite.

Det blev ingen taxiåkning idag, för Fanny fick byta med sin kille, så hon körde runt med mat istället för färdtjänst så de blir imorgon ist. Ska åka med henne från de hon börjar tills hon slutar så imorgon ska jag upp vid 7, sen hämtar hon mig vid åtta..

Sen vi bestämde att de blir bäst att jag följer med imorgon istället, så har jag lagat mat, ätit, diskat, städat under diskbänken, tagit ut mattorna på balkongen, börjat dammtorka (ska snart fortsätta), pratat med mamma, sagt hejdå till Peter när han åkte till sin innebandyträning, pratat med farmor, gjort rent spisen och nu ska jag fortsätta städa sen ska jag inte göra ett skit mer idag!

Hörs imorgon, puss!


Hey, sleepyhead!

Satan, vad trött jag är. Varje gång, eller ja nästan varje gång, jag är ledig så vaknar jag för tidigt på morgonen. Brukar dock vakna vid 10 oftast men de senaste dagarna. Feel´s like a punch in the face, då jag faktiskt behöver sova pga min förkylning och pga den, vaknar jag hela tiden, antingen för att jag inte kan andas eller för att jag snart kommer hosta upp mina lungor.
 
Nog om mig.. Hur är de med er annars? Har ju gått rätt mycket sjukdomar den senaste tiden, såsom magsjuka och förkylning. Har ni klarat er undan de? Jag är iofs glad att jag "bara" fick en förkylning men de är ju sjukt jobbigt även de.
 
Annars idag ska jag vara med min vän Fanny när hon jobbar. Hon kör taxi, så jag ska bara åka med för sällskapets skull. Vet inte riktigt när hon hämtar mig, då hon inte va i stan när jag messade henne för 3 timmar sen. Jag hoppas hon kommer snart så jag slipper vänta allt för länge.
 
Tänkte kolla med er om ni ville komma med lite förslag om vad jag kan skriva om. Har ju en novell, jag inte har skrivit på, på länge + att jag har börjat skriva om min barndom.
 
Så tycker ni att jag ska fortsätta på novellen, kommentera: 1
Tycker ni att jag ska fortsätta skriva om min barndom, kommentera: 2
 
Hörs senare, puss!

3 September 2012

Fy tusan, vad jag fryser! Min hals gör sjukt ont och näsan är helt igentäppt. Hej, förkylning! Ingen sa att du va välkommen! Iaf... Har inte gjort typ nåt vettigt alls idag. Har vikt lite tvätt men annars bara tagit de lugnt framför TV:n hela dagen. Peter är på väg hem nu och jag sitter bara och väntar på att han hör av sig. Vi ska in till stan en runda och fixa en sak.. Vad de är får ni reda på när allt är klart osv! Så stay tuned, if you want to know what it is! ;)
Nä, vi får höras mer senare! Puss <3


Frågor & Svar

Fråga:

Hej.
Skulle du kunna skriva mer om IBS sjukdomen? Hur det är för dig typ eller vad det är för någon sjukdom?

Jag har nämligen samma problem och ska till min dr på onsdag & jag misstänker att jag har sjukdomen :/

Svar: Hej, Jag googlade IBS och fick fram lite som stämde in på mig och min sjukdom.

Har lånat de, så var god och läs nedanför.

IBS/kolon irritabile

Många människor lever med sjukdomen överkänslig tarm IBS (Irritable Bowel Syndrome), eller kolon irritable som den tidigare har kallats. Sjukdomen kan med fog räknas som en av de stora folksjukdomarna och olika undersökningar pekar på att mer än tio procent av den vuxna befolkningen har IBS.

Många människor lever med sjukdomen överkänslig tarm IBS (Irritable Bowel Syndrome), eller kolon irritable som den tidigare har kallats.

Sjukdomen kan med fog räknas som en av de stora folksjukdomarna och olika undersökningar pekar på att mer än tio procent av den vuxna befolkningen har IBS. Det är en, medicinskt sett, godartad sjukdom men den kan vara mycket besvärlig att leva med och i vissa fall till och med invalidiserande.

Hur yttrar sig IBS?

Det finns många symtom som är typiska för IBS:

  • Gaser och "uppkördhet" i magen.
  • Buksmärta som ofta ökar efter måltid men lättar efter det att man tömt tarmen.
  • Oregelbundna avföringsvanor.
  • Förändrad konsistens på avföringen.

Dessa symtom kan alla känna av nu och då. Tillfällig förstoppning, diarré eller gaser i magen innebär inte att man har någon sjukdom. Men, om besvären inte går över efter två-tre månader bör man söka läkare.

Vad är IBS?

IBS är en funktionell mag- och tarmstörning. Det innebär att störningen inte kan visas med prover eller undersökningar då det är tarmens funktioner som är rubbade.

Mätningar visar till exempel att hela mag-tarmkanalen, det vill säga matstrupe, magsäck, tunntarm, tjock- och ändtarm, har en ökad känslighet.

Vad beror IBS på?

Orsaken till sjukdomen är okänd. Förmodligen är det flera faktorer som samverkar, både fysiologiska (kroppsliga) och psykologiska. Det finns olika teorier om detta; att det är en ärftlig sjukdom, att den beror på störningar i tarmens nervsystem eller muskelceller, eller att den beror på någon form av intolerans eller överkänslighet för olika födoämnen. Debut efter tarminfektioner är vanligt. IBS orsakas inte av psykologiska faktorer, men det står klart att upplevelsen av symtomen påverkas av hur man mår psykiskt. Det är ingen ökad risk att få andra sjukdomar p.g.a. IBS.

Hur ställer man diagnos?

Det finns inte några laboratorietester som visar att man har sjukdomen och det syns heller inte några förändringar på eller i tarmen. Diagnosen ställs efter en noggrann genomgång av patientens symtom och en begränsad utredning. En eventuell utredning syftar till att utesluta vissa andra sjukdomar som orsak till symtomen. Många studier har visat att detta är ett mycket säkert sätt att ställa diagnosen IBS.

En eventuell utredning kan ske genom blodprover och olika undersökningar, som rektoskopi eller koloskopi. Vid rektoskopi för man in ett smalt rör i ändtarmen. Genom röret kan man se hur tarmen ser ut och ta vävnadsprov som visar om tarmen är inflammerad.

När man gör en koloskopi för man in en tunn slang genom vilken man kan se och fotografera hela tjocktarmen och nedre delen av tunntarmen samt ta vävnadsprover.

Hur behandlar man IBS?

En viktig del av behandlingen är att man får diagnosen och symtomen förklarade, och att man känner sig trygg med den informationen. Det finns ingen medicin som botar IBS, däremot kan vissa symtom lindras. Det betyder att man behöver lära sig att leva med sin sjukdom och ibland göra vissa förändringar i sitt sätt att leva.

Kosten kan ha stor betydelse för hur man mår. Hur man reagerar på olika livsmedel är individuellt och man måste pröva sig fram. En dietist kan vara till hjälp för att ge råd om kost och kostvanor. Exempelvis kan fiberrik kost vara bra vid förstoppning, men kan ge gasbesvär. Vid gasbesvär kan kolsyrade drycker, tuggummituggande och gasbildande livsmedel, t.ex. lök, bönor, kål, öka besvären.

Fett kan med fördel reduceras i kosten då det har visats att fettrik kost kan förvärra symtomen. Det viktigaste är oftast inte vad man äter utan snarare hur man äter.

Regelbundna mattider är viktigt, likaså att man tillåter sig själv att gå på toaletten när man behöver det. Rekommendationen är att äta små måltider men vid flera tillfällen under dagen, 3 huvudmål och 2-3 mellanmål.

De flesta mag-tarmsjukdomar påverkas av stress. Det är därför viktigt att se över sin vardag och se till att det finns tid för vila och avkoppling.

Möjligheterna till läkemedelsbehandling vid IBS är, som tidigare nämnts, begränsade. Man kan dock i många fall behandla specifika symtom såsom, smärta, diarré och förstoppning med läkemedel som idag finns på marknaden. Det pågår dessutom intensiv forskning inom IBS-fältet, till exempel inom läkemedelsindustrin, och nya behandlingsprinciper är under utveckling.

OBS! Vid blod i avföringen, viktnedgång, eller många diarréer - särskilt när de förekommer på natten - bör du söka läkare omedelbart.

Vad kan vi vänta av framtiden?

Det pågår en intensiv forskning både när det gäller de bakomliggande sjukdomsmekanismerna och olika behandlingsformer vid IBS. I framtiden kommer man med stor sannolikhet att bättre förstå mekanismerna som leder till symtom, och därigenom också hitta nya behandlingslösningar. Det gäller inom många olika områden såsom läkemedel, kosten, olika former av psykologisk behandling och utbildning genom IBS-skolor och studiecirklar.

IBS för mig går i perioder. Ena dagen kan jag äta vad jag vill, hur mycket jag vill utan att de gör ont i magen och sen kan de vända så jag blir dålig, vad jag än äter. Om du har IBS så är mitt tips att koka ris och bara äta riset, utan något tillbehör, då de stabiliserar magen.Tack för att d läser min blogg & lycka till!


2 September 2012

Godmorgon!
Idag är de jobb igen, fast jag hellre kanske skulle kurerat mig i sängen, då jag är förkyld, men vad gör man inte för pengarna, right? Jobbar till 17:30 ikväll sen ska jag hem och inte göra nåt alls! Sen är jag ledig till den 10/9. Har inte direkt nåt planerat i veckan heller, men de kommer säkert dyka upp nåt kul!
Nu ska jag fortsätta äta sen ska jag fixa lite till innan jag cyklar mot jobbet.
Ha de bäst, Puss
 

Sjuk

Är och jobbar men kallsvettas och måste springa på toa typ hela tiden pga urinvägsinfektionen jag har fått. Näsan rinner och jag mår allmänt piss.. Aldrig kan jag få vara helt frisk.. Antingen är jag sjuk eller så håller magen på å krånglar.. Jag orkar inte!!
Nej nu ska jag ut å jobba igen.
Puss


RSS 2.0