Livet & tankar

En nära familjemedlem går igenom nåt fruktansvärt just nu & att jag inte kan göra nåt åt hur h*n mår gör mig ledsen. Jag vet nästan exakt hur h*n mår, för jag har själv gått igenom samma sak. Jag vet hur jag mådde då och hur jag mår vissa dagar även om tiden går. Man kan inte stanna tiden, men man kan stanna upp och välja vad som är viktigt och vad som inte är de. Alla förtjänar lycka och att må bra. Jag vill inte att någon i min omgivning ska må dålig och vara ledsna. Jag bryr mig mer om andra än jag bryr mig om mig själv. Iband till och med så mycket att de blir för mycket för mig. Ibland måste jag koppla bort mitt tänkande och bara vara för att få hjärnkontoret att vila annars är de fullt ös där upp hela tiden och de tar på krafterna, mer än man tror.
 
De går inte en dag utan att jag känner att jag vill hjälpa någon i mitt liv, att få känna lycka och att livet faktiskt är bra fast kanske inte för stunden. Livet har både dåliga och bra sidor, det vet vi alla.
 
Lyssnar just nu på en av mina absoluta favoritlåtar. Med Christina Aguilera - the voice within.
Jag kan relatera så sjukt mycket till den och den får mig att känna att jag faktiskt uppskattar livet fast jag har gått igenom så mycket i mitt liv. De finns saker jag har gått igenom som fortfarande gör att jag kämpar för att få bra självförtroende  och kunna lita på mig själv och andra. De tar tid innan jag kan lita på någon även om jag är utåtriktad och öppen som person. Låter kanske sjukt men de är sant.
 
När man är ett barn, ett oskyldigt litet barn så har ingen aning om vad har att erbjuda, på gott och ont. Man lär sig av sina misstag om man är klok nog. De är säkerligen inte lätt att växa upp i dagens samhälle.. All press i skolan och att man ska "passa in". De har ju dock aldrig varit lätt men de blir tuffare ju mer tiden går.
Har hört att de ska sätta betyg redan i årkurs 3. Heeeelt sinnessjukt om ni frågar mig.
 
xoxo, M

RSS 2.0